CARA MUDAH UKUR BMI

Antara cara mudah nak ukur , nak ketahui BMI (body mass index - berat badan ideal) ialah dengan menggunakan jari

Ya , jari. Sebenarnya dulu-dulu, mak kita pernah bagitahu hal ni. Semalam terjumpa gambar cara mudah nak ketahui BMI (dalam bahasa lainnya , ketahui kurus atau gemuk). Terus teringatkan cerita mak dulu kala

Rasanya korang pun dah tahu kan. Senang saje , buat ukur lilit pergelangan lengan dengan jari telunjuk dan ibu jari. Kalau boleh bertemu kedua-dua jari tersebut , alamatnya kurus la tu dan tak gemuk. Kalau tak bertemu antara dua jari tersebut , alamatnya sendiri mahu ingat la

CARA MUDAH UKUR BMI
CARA MUDAH UKUR BMI

saya sudah , anda bagaimana
Saya sudah , anda bagaimana

Kita baru je test buat. Tapi tak boleh la reveal ukurannya. Lagipun tengah ukur , mana cukup tangan nak snap gambar, kan. Ok tak alasan selamatkan diri. Selamat mencuba



Previous
Next Post »

11 comments

Write comments
10 November, 2015 delete

haha i cuba dan masih sampai. :P

Reply
avatar
Maria Firdz
AUTHOR
10 November, 2015 delete

Mmg kategori berat badan kurang pun.. Huhu..

Reply
avatar
11 November, 2015 delete

sudah kelihatanlah dari fizikalnya juga

Reply
avatar
Adda Saadah
AUTHOR
11 November, 2015 delete

Terima kasih utk sharing cara kire BMI ♥

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
12 November, 2015 delete

terus cuba jugak..! hahahahaaa.. senang betul..
so, lepas ni setiap kali nak makan boleh la "ingat"kan diri sendiri dgn kaedah ni.. harap2nya kurang lah nafsu makan... hahahahahaa... :p

Reply
avatar
Ayu Farahana
AUTHOR
26 November, 2015 delete

alaaa kurus pulak hehe

Reply
avatar