bahejabella: CARA MUDAH UKUR BMI

CARA MUDAH UKUR BMI

/
12 Comments
November 09, 2015
Antara cara mudah nak ukur , nak ketahui BMI (body mass index - berat badan ideal) ialah dengan menggunakan jari

Ya , jari. Sebenarnya dulu-dulu, mak kita pernah bagitahu hal ni. Semalam terjumpa gambar cara mudah nak ketahui BMI (dalam bahasa lainnya , ketahui kurus atau gemuk). Terus teringatkan cerita mak dulu kala

Rasanya korang pun dah tahu kan. Senang saje , buat ukur lilit pergelangan lengan dengan jari telunjuk dan ibu jari. Kalau boleh bertemu kedua-dua jari tersebut , alamatnya kurus la tu dan tak gemuk. Kalau tak bertemu antara dua jari tersebut , alamatnya sendiri mahu ingat la

CARA MUDAH UKUR BMI
CARA MUDAH UKUR BMI

saya sudah , anda bagaimana
Saya sudah , anda bagaimana

Kita baru je test buat. Tapi tak boleh la reveal ukurannya. Lagipun tengah ukur , mana cukup tangan nak snap gambar, kan. Ok tak alasan selamatkan diri. Selamat mencuba





You may also like

12 comments:

  1. Mmg kategori berat badan kurang pun.. Huhu..

    ReplyDelete
  2. sudah kelihatanlah dari fizikalnya juga

    ReplyDelete
  3. Terima kasih utk sharing cara kire BMI ♥

    ReplyDelete
  4. terus cuba jugak..! hahahahaaa.. senang betul..
    so, lepas ni setiap kali nak makan boleh la "ingat"kan diri sendiri dgn kaedah ni.. harap2nya kurang lah nafsu makan... hahahahahaa... :p

    ReplyDelete
  5. Ok dah ukur..ternyata kurus hababa

    ReplyDelete