bahejabella: CARA PEGANG CHOPSTICK DENGAN BETUL

CARA PEGANG CHOPSTICK DENGAN BETUL

/
7 Comments
September 01, 2015

CARA PEGANG CHOPSTICK DENGAN BETUL

Makan dengan chopstick mungkin budaya masyarakat cina, jepun atau korea (seperti yang selalu di tonton)

Jujur , aku memang tak biasa langsung dengan chopstick. Kalau pergi chicken rice shop pun memang letak tepi je chopstick tu. Pergi makan shushi pulak ada la sekali dalam tempoh 4 - 5 tahun. Tu belum lagi aku nak cerita orang terengganu yang rare makan laksa dengan tangan sahaja. Ye , dengan tangan. Perggg terbayang bayang keenakannya

Nak pegang chopstick kena ada ilmu juga ye. Berguna ni untuk food review di china atau korea nanti, kan

kedudukan yang betul, tekan sikit kat celah ibu jari
kedudukan yang betul, tekan sikit di celah ibu jari

guna jari telunjuk
Guna jari telunjuk

chopstick

chopstick

chopstick

chopstick

makan mi dengan chopstick
Makan mi dengan chopstick
Sumber : Page KhanaPakana.com

Selamat mencuba!



You may also like

7 comments:

  1. Dulu Mimi x reti guna tp dh trbiasa join mkn kwn2 Cina lst2 reti jgk :-)

    ReplyDelete
  2. Hihihi...PC pernah cuba..macam jadi membazir pulak..lantai dengan meja yang makan..hehehe...mulut copong saja..

    ReplyDelete
  3. Lebih selesa guna sudu atau dengan jari je..;)

    ReplyDelete
  4. aahahha.. awai2 mmg x suka.. tp bl dh biasa suak plk

    ReplyDelete
  5. anak saya yang 7thn dah lulus pun pakai chopstik. saya je belum. huhuh

    ReplyDelete
  6. anis reti jugak tp stail sendiri..hahah... mcm tu rupenye cre dia.. macam salah je..hee

    ReplyDelete
  7. Pakai penyepit kuih je. Lagi indah dipandang.. #revolusichopstick

    ReplyDelete