27 April 2015

ANDA TAHU ANDA SEMAKIN TUA... APABILA

1- Anak sulong sudah pandai angkat dan galas beg sekolah sendiri , masa tu anda kata kat dalam hati
" cepatnya kakak/abang long membesar , rasa macam semalam je baru lahir "

2- Dalam list nombor telefon anda penuh dengan nombor telefon Doktor-doktor. Nombor telefon pengedar shaklee... mungkinkah ni salah satu nombornya 013 -976-1627

3- Atas jalan raya, apabila anda dipotong dari sebelah kiri , anda tiada lagi perassan marah atau nak kejar balik orang tu , anda redha dan pasrah sahaja dan kejadian itu bagaikan tiada apa-apa perasaan bersalah pada diri anda

4- Anda tidak lagi shave ( bercukur ) kepala anda untuk nampak cool , macho dan seksi tapi lebih kepada untuk menutup kebotakan yang serius

5- Menjadi raja kopi , semua jenis kopi mahu dicuba , dan di promosikan pula kepada rakan-rakan anda. Kopi adalah elemen terpenting dalam hidup anda.

6- Kerap main dam haji dengan geng-geng anda

7- Tidak lagi mampu nak hilangkan 3 inci lemak perut dalam masa 3 hari

8- Misplacing kaca mata , kunci , wallet , beg , selalu lupa letak mana

9- Rajin baca surat khabar , lebih rajin berbanding zaman muda

10 - Tertidur depan TV

11 - Memilih pakaian / kasut / beg hanya untuk keselesaan berbanding gaya , mutu dan keunggulan

12- Struggle untuk mencuba atau menggunakan teknologi

13- Orang tengah bercerita pasal PT3 , KSSR , MBMMBI , anda hanya ingat SRP , MCE , PENILAIAN TAHUN 5 , ALAM DAN MANUSIA , TAWARIKH 

14- Tak berminat dengan jeruk mangga asam boi dan roti sarang lebah yang trending sekarang


tak berminat dengan jeruk asam boi
kecur air liur tengok jeruk mangga asam boi

15- Budak-budak muda yang obses hiburan duk bercerita Kpop , anda masih ingat westlife , backstreet boys 

16 - Secret recipe dan tutty fuity bagi anda hanyalah mengganggu sistem pencernaan



tutti frutti lazat
baheja suka sangat tutti frutti

17- Anda masih kurang rasa sedar diri dan keinsafan  , minat sangat hiburan , ingat kan boleh masuk AF.. tapi hanya layak masuk kilauan emas

18- Banyak tidur siang/petang,  when happy hour is a nap


Senyum sikit

6 comments:

  1. Kalau tua sebelum usia kena ambik antioksidan. baru nampak muda. hehe

    ReplyDelete
  2. Sory xde semua tanda2 ini... I'm still young. Hahah

    ReplyDelete
  3. hehehe..dah sedar diri ini dah tuo...:)

    ReplyDelete
  4. alamak dah tua diriku 😱😱😱 haha

    ReplyDelete
  5. masih minat asam boi dengan mangga tu so kira remaja lagi lah ye nizam :)

    ReplyDelete
  6. hohoohoho...kita kurang lagi faktor penuaan mcm dalam list ni... kita ada 1 je, minum kopi tuh.... sebab memang suka kopi...heheheheh :D tapi ehhmmm, westlife dgn backstreet boys tuh betul2 old school yer :D tpi kita dengar jugak westlife, sebab lagunya cool...masa kita kecik abg akk kita selalu nyanyi lagu westlife...hahahahah :D salam singgah dari keluarga EFG yer :D

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN