31 December 2019

KAMPUNG PEOPLE

Asal dari mana? asal dari kampung ... syukur Alhamdulillah. Kalau dengar dialog drama, sebut 'kampung' jerr macam hina sangat je ehh.. Mention 'makcik makcik kampung', 'orang kampung'... Skrip drama ingat orang bandar tu best sangat.. Kampung laa best!

KAMPUNG PEOPLEkampung people

Sebahagian besar umur aku dibesarkan dengan lori. Hasil dari lori kat kampung ni lah yang boleh jadi manusia. Bukan lori balak, bukan juga lori minyak.. Tapi lori angkat perabut-perabut. Hasil titik peluh pasang dan angkat perabutlaa, kitorang adik beradik dibesarkan.. 

Malam-malam raya pun hantar perabut, meja makan, sofa, almari kat rumah orang. Setel semua pukul 3.00 pagi setiap kali musim raya tu biasa. Sebab sepanjang bulan puasa orang ramai datang nak beli perabut baharu. Penghantaran kena ikut turn.. tapi janji boleh pakai raya.. boleh guna untuk berhari raya... 

kampung people

Anak buah dah lebih kurang 20 orang... sekarang diorang merasa pulok naik lori.. walaupun hanya untuk ke taman rekreasi.. Nak angkat perabut... mungkin tak laa.. korang kan manje semua

kampung people

cukup lengkap cucu cucu tok 20 orang semuanya pada tahun 2016.. sekarang ni dah bertambah kepada 23 orang

tu jer nak cerita.. sebab tadi ternampak iklan kampung people kat tv... kihkih


3 comments:

  1. kita pun kampung people jgk..haha

    ReplyDelete
  2. Saya lagi suka mengaku diri saya orang kampung...

    ReplyDelete
  3. Ha ha ha ni mesti pelakon-pelakon extra Drama Kampung People

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.