bahejabella: Fenomena Setiap Kali Balik Kampung

Fenomena Setiap Kali Balik Kampung

/
7 Comments
May 31, 2017
Selamat berpuasa. Awal Ramadhan tahun ni jatuh hari Sabtu. Perantau di kota ramai balik kampung sambut awal puasa dengan keluarga di kampung. Tengok banyak status facebook pun duk cerita jalan sana sini jam teruk

Sama la dengan aku. Acah-acah nak balik kampung la juga. Puasa dengan mak


Ni lah fenomena setiap kali nak balik kampung. Sampai dah terlebih ke luar bonet. Itupun ada lagi barang yang belum disumbat

Itulah antara big why kena buat side income tu bukan apa sangat pun. Selain nak beli rumah, nampak gaya kena jugak beli lori, barulah muat agaknya barang-barang ni semua.. hehe

Ini baru anak tiga beristeri satu.. kang tahun depan kata nak anak 10 orang, ermm memang betul-betul la abuya kena beli lori 16 tayar




Bila balik kampung , ramai la anak-anak buah duk meriahkan rumah tok diorang ni. Anak-anak buah panggil abuya ni 'ayah teh'. Malam tadi ayah teh pujuk diorang ramai-ramai tidur kat rumah tok, boleh jugak jadi baby sitter, tengok tengok kan baby Khalef. Plus.. meriah sikit la rumah tok ni. Kalau takde diorang, sunyi jugak

Diorang cakap boleh tapi dengan syarat belanja aiskrim. Masing-masing duk ugut kalau tak belanja, nak balik tidur kat rumah sendiri malam tadi

Terpaksa laa ayah teh layan kena pauu dengan korang eh. Aiskrim pun aiskrim laa malam tadi.. nanti duit raya memasing ayah teh potong la sikit. Kahkah



You may also like

7 comments:

  1. Yang penting meriah..hihi..

    ReplyDelete
  2. seronok kalau ada ramai anak buah, macam2 kerenah...kne pau tu semestinya

    ReplyDelete
  3. Kereta besar macam mana pun sure Akan penuh juga haha sama lah cam mama

    ReplyDelete
  4. Hahaha..stended la kena pau waktu balik kg...SA pun selalu kena

    ReplyDelete
  5. Hehehe takpe la ayah teh oiii seseklai kena powww..sedap laaa anak2.buah lahan aiskrim free malam tu kan

    ReplyDelete
  6. Normal la kalau balik kampung semua nak di bawak balik.

    ReplyDelete
  7. Rindu suasana berkumpul ramai kat rumah nenek..meriah

    ReplyDelete