12 February 2017

Akhirnya , sampai juga di dua buah negara yang ingin dilawati. Paris dan Jepun. Ye lah sebelum ni pernah jejak kaki di benua Afrika, wilayah teluk UAE, Yemen, Saudi dan Indonesia. Belum berpeluang lagi jejak kaki di di Benua Eropah. Siapa  tak kenal kota cinta dan fesyen Paris dimana  terletaknya lokasi terkenal dunia Eiffel Tower yang pernah disenaraikan sebagai antara 7 Keajaiban Dunia (7 Wonders) selama beberapa tahun

Jepun pulak negara maju, rakyat suka membaca dan sangat menepati masa. Dikhabrakan juga teknologi Jepun sangat canggih dan diakui terkehadapan. Entah apa dah teknologi yang aku dengar haritu, katanya untuk mengukuhkan bangunan-bangunan dan binaan. Jika berlaku sebarang bencana seperti gempa bumi atau banjir, kemusnahan adalah di tahap minima, katanya lah. Tapi semuanya dengan kekuasaan Allah Ta'ala jua

Tapi... ni bukan aku lah yang sampai sana. Blog aku jer  sampai sana. Aku kirimkan impian aku dulu di angin lalu melalui perantaraan maya. Suatu hari nanti boleh keliling dunia pulak, kan




Ni haa blog bahejabella.com aku ni sampai Jepun.. di review oleh kak anil wanina yang travel ke Jepun sambil kerja.. mujurlah terperasan kak anil pergi Jepun.. kuat jugak dia ni travel.. jom baca blog dia http://www.anilwanina.com/


Yang ni pulak bahejabella.com kat Paris. Background Eiffel Tower.. nampak faizal fredley duk offer dalam facebook dan ramai yang ambil peluang suruh snap blog memasing, aku pun taknak ketinggalan lah... Gilerr taknak dia review. Blogger travel antarabangsa termasyhur kot dan jadi rujukan blogger-blogger travel yang baru. Muda lagi, kaya dan berjaya. Tapi sorry la korang, dah kepunyaan orang ok.. haha.. dah, gi terjah blog http://www.faizalfredley.com/

Dulu takde blog, asyik baca blog orang je. Blog paling kerap kunjung tentulah Saiful Islam (Ustaz Hasrizal), boleh tahan la jugak cerita travel beliau dan gaya bahasa menarik dan beberapa blog kawan-kawan. Kalau ada blog dari awal dulu, sah-sah la buat stail gini jugak. Lepas ni nanti habislah semua yang pergi jalan-jalan duk buat stail gini dan jadi trending. Jangan snap kat sungai di belakang rumah sudah la ye, carilah tempat jauh-jauh sikit


5 comments:

  1. hehehe kita pun ada.. hehe

    http://www.kataubaid.com/2017/02/cinta-tidak-boleh-di-jual-beli.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ubai sementara ada kat mesir amik banyak2 kat view2 yg menarik

      Delete
  2. kira sampai jugak la tu. hehehe

    ReplyDelete
  3. salam, hee. dah jeles dah bace tajuk hihikk. rupanya blog akak yang dah sampai. tape inshaa-Allah nanti ade rezeki akak, sampai lah sane! hee aminn.

    btw, akak jum singgah bace entri baru di blog fie.
    thanks kak.

    http://iamfieonafieridz.blogspot.my/2017/02/produk-johnson-johnson-boleh-undang.html

    ReplyDelete
  4. Hahaha blog jer sampai sana..orgnya ntah bila laa kan KN kan

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

Monthly Top Commentators

backlinks

ping blog Backlink - OhDunia.my

FREQUENTERS

Popular Posts

Blog Archive

PALS

G+

BLOGGERS SEPERJUANGAN