RESIPI CEKODOK SARDIN

Anak dara kalau tak belajar buat cekodok sedap memang tak boleh kahwin lagi. Banyak stail nak buat cekodok, cucur atau jemput-jemput ni. Ikut tradisi atau warisan masing-masing. Resipi cekodok pun macam-macam gaya. Kalau cucur udang tu aku suka yang dibuang kulitnya dan dimasukkan bersama bancuhan tepung gandum. Udang pulak biar banyak baru best. Bukan seketul je dan digoreng bersama kulit gitu. Resipi cekodok mudah kali ni ialah cekodok sardin

RESIPI CEKODOK SARDIN


cekodok sardin


Senang je nak buatnya. Macam jemput-jemput lain jugak. Bahan-bahannya tepung gandum, ikan bilis, sardin (dibuang kuahnya), sebiji telur, serbuk penaik dan sedikit garam. Sardin tu hancurkan biar jadi halus-halus. Campur semua sekali dan bancuh dengan air. Air biasa sahaja, bukan air panas menggelegak

dah siap dibancuh dan sedia untuk digoreng


dah siap


Selamat Menjamu Selera


Previous
Next Post »

8 comments

Write comments
Aju Mohit
AUTHOR
25 January, 2017 delete

first time ni tengok cekodok sardin, bolehla cuba resepi ni nanti

Reply
avatar
Sue Izza
AUTHOR
25 January, 2017 delete

haishhhh hujan2 ni napok cekodok,lapar selaluuuu

Reply
avatar
eima
AUTHOR
25 January, 2017 delete

menarik .. nanti boleh try

Reply
avatar
IQ = Iez Qis
AUTHOR
25 January, 2017 delete

macam best je cekodok sardin, boleh try bila ada kelapangan nanti :)

Reply
avatar
Lin Azlina
AUTHOR
25 January, 2017 delete

sy selalunya cicah je dgn sardin...

Reply
avatar
Zakie Purvit
AUTHOR
25 January, 2017 delete

Kakak buat ikan bilis kat sini sardin. Sekarang musim hujan makan cekodok best kan๐Ÿ˜€

Reply
avatar
Cik Za
AUTHOR
27 January, 2017 delete

Aihhhh lapor tgk ni..

www.cikza.com

Reply
avatar
08 February, 2017 delete

wahhh macam sedappp je ni. first time nampakk. sya dahlah emmang suka segala jenis cekodok ni hehee. btw, jemput follow and singgah my blog bace new entry http://iamfieonafieridz.blogspot.my/2017/02/fie-nak-jadi-mommy-dah.html . boleh tinggal komen jugaa. terima kasih ;)

Reply
avatar