Mak Bapak Pun Dah Tak Kenal

Cuti sekolah bakal berakhir tak lama lagi. Namun masih ada kesempatan untuk manfaatkan baki cuti untuk anak-anak berkumpul di kampung, rumah tok diorang. Jumpa sepupu sepapat seramai 20 orang ni. Tak termasuk yang belum keluar lagi tu

Yer la, nak jumpa lama-lama bila lagi kan. Sedar-sedar diorang sesama sendiri dah besar, dah hilang suasana riuh, suara kanak-kanak, suara baby kecil, suara tok membebel. Time cuti panjang ni lah plan terbaik untuk semua tu. Kalau tak selalu jumpa masa ni, nanti makin segan dan kekok atau mungkin tak kenal

semua kawan-kawan main buai kat luar...tinggal lah kakngah naurah salsabeela ni tengah layan perasaan sorang-sorang

Tapi, kak ngah ni kan kalau dah balik kampung jumpa sepupu sepapat yang ramai tu, kita mak pak dia ni pun dah tak kenal, tak hirau sangat. Asyik nak berkepit dengan kawan-kawan jer (sepupu)

"nak tido ngan tawan-tawan (kawan2)"
" nak mandi ngan tawan-tawan"
" nak main ngan tawan-tawan"

naura & kauthar

Seronok budak-budak ni, riuh rumah tok dibuatnya. Kadang-kadang pukul 12 lebih tak tdor lagi haa.. Sekali tok diorang keluar bilik bagi amaran suruh tidur, hurmm baru semua berkeliaran nak masuk bilik dan tutup tv. Kalau tidur kat luar pun, sekali dengar suara tok dari dalam bilik, baru la diorang ni semua nak diam..huhu

kakak baheja dengan sebahagian sepupu gotong royong bersihkan rumah.. esok ada majlis aqiqah sepupu baharu diorang.. 

macam-macam mainan zaman sekarang ni ye... entah apa yang diorang sebut.. aku dengar cocola the shake ayoyo ayoyo

gituu laa aksi masing-masing time ngadap tv...

inilah yang paling heaven di dunia ini.. masakan tok diorang... cukup dengan ikan panggang tawar dan air asam legend... dulu, kini dan selamanya

Previous
Next Post »

7 comments

Write comments
PeRdU cINta
AUTHOR
22 December, 2016 delete

Seronok tengok mereka sesama sendiri bermain sama sama..

Reply
avatar
22 December, 2016 delete

Seronok bila keluarga besar terutama sekali time cuti sekolah atau perayaan.. paling best dah tentulah anak2.. dapat berjumpa sepupu..

Reply
avatar
paridah
AUTHOR
23 December, 2016 delete

Terliur tengok air asam legend tu

Reply
avatar
Putery Memory
AUTHOR
24 December, 2016 delete

Sedapnyaaaaaa air asam tuuuu T_T. Done follow sis . Jangan lupa follow Mar juga :)
- puterymemory.com

Reply
avatar
Inani Hazwani
AUTHOR
25 December, 2016 delete

Bila cuti macam ni memang syok kalau kumpul ramai2. Bebudak lagi suka sebab ramai kawan kan. Heheh. Fuhhh air asam tu sedapnya ;)

Reply
avatar
CikLa Shahril
AUTHOR
27 December, 2016 delete

Biasalah bdk2 kalau dh jupa Kwn... Hihi.. Tp, bab ikan panggang cicah air asam legend buat ai teringin pulak... hihi...

Reply
avatar
Mrs. A
AUTHOR
27 December, 2016 delete

Meriah sungguh kalau semua anak cucu balik kampung kan??
Anak-anak Mrs. A pun suka sangat balik kampung dan tinggal kat kampung time cuti-cuti sekolah. Bila dah ajak semula balik rumah sendiri punyalah payah

Reply
avatar