20 October 2015

Balik kampung duk rumah mak. Mak mesti tahu kan favourite kita. Pagi ni mak buat laksa. Sungguh heaven sekali. 30 tahun hidup, kemana ceruk rantau dan wilayah aku jejaki, masih tiada yang setandingnya

Bukan fasal adunan kasih sayang dan berkat sahaja, tapi laksa mak cukup rasa, lemak , masin manis segala. Laksa kuah lemak putih (versi Kelantan) mak perfect bagi aku. Hari ni tak jamah nasi. Dari brunch , lunch dan tea time memang jamah laksa sahaja. Laksa cinta mak

Saje je nak tayang kat korang. Bukan nak jemput pun. Korang semua duk jauh nun di sana , kan. Lagi pun laksa dah nak habis. Selamat menonton


snap gambar time laksa dah nak habis, laksam pun ada
snap gambar time laksa dah nak habis, laksam pun ada

kuah laksa paling win
Kuah laksa paling win

ulaman
Ulaman

Last minit punya photoshoot, ada yang tak lengkap dalam ulaman tu seperti timun dan bunga kantan. Yang penting ada sambal dan belacan tu. Terangkat

sedia untuk di makan
Sedia untuk dimakan

laksa yang sedang dirobek
Laksa yang sedang dirobek

enak dimakan bersama Coconut (shake) King
Enak dimakan bersama Coconut (shake) King

7 comments:

  1. Adudu. Feveret ni laksa. Sedapnyaaa. Ada pulak coconut shake. Pehhhh . Makan tak pandang kiri kanan dah. Haha

    ReplyDelete
  2. SEDAP SGT NAMPAKNYA TU TERINGIN NK RASA...

    ReplyDelete
  3. wow, memei nampak pekat kuahnya nizam :)

    ReplyDelete
  4. Laksa atau laksam yang buat dia win..kuahnya..hehe..

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap... Laksam my fav nakkkk

    ReplyDelete
  6. Kalau balik kampung, cakap je nak makan, memang mak buat...eheee bestnyer... Mak mentua kita pon pandai buat..ore kelate

    ReplyDelete
  7. Kekya mmg suka sangat laksa kuah lemak ni..kat rumah selalu laa buat kalau teringin nak makan..anak2 dan en hubby punya feveret ni..

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN