18 September 2015

ELAK MENGANTUK SEMASA KHUTBAH JUMAAT

Bukan setakat semasa khutbah je. Kadang-kadang aku perhatikan tengah solat Jumaat tu pun ada yang mengantuk ya amat. Yang tak sedar tersengguk-sengguk sampai la imam dah bagi salam pun ada. Syaitan pandai , time khutbah Jumaat dan solat Jumaat ni la depa banyak duk bertenggek atas mata. Aku pun kadang-kadang tak lepas godaan dia. Dia macam dah tanam satu bisikan dalam hati bahawa masa khutbah la syok tidur , layan , anggukkan saja apa yang imam syarahkan. Korang pun ada pengalaman sama kan? Dah , mengaku saja

Tapi sekarang, simptom dan wabak sebegini dah kurang aku alami. Sebab aku dah jumpa salah satu tips nak elak mengantuk dan rasa keletihan semasa khutbah Jumaat tu. Senang je , aku minum cinch tea sebelum pergi masjid tu. Itu saja. Bukan setakat nak dengar khutbah saja, kalau nak drive jauh-jauh pun, memang cinch tea ni wajib aku ambil. Untuk tahan mengantuk dan letih. Mujarab benar

Cinch tea
Cinch tea , boleh dibancuh sejuk atau panas

cinch tea
Cinch tea

Selalunya saya bancuh tanpa gula. Buat tawar macam tu saja. Ala ala chinese style dan lebih menyihatkan. Nak buat style lagi , buat air limau nipis , kemudian tambah saja cinch tea ni. Tak perlu risau kalau ada ais , sebab cinch tea cepat larut


CINCH ENERGY TEA MIX  ialah campuran teh hijau , teh putih dan teh merah

cinch tea , teh eksklusif
Cinch tea , teh eksklusif

ramuan cinch tea
Ramuan cinch tea

Fungsi ramuan dalam Cinch Energy Tea Mix



1) Matcha Green Tea

- antioksida yang sangat tinggi
-energy & metabolisma booster
-bakar kalori 


2) Taurina

-menggalakkan metabolisma
-lebih bertenaga
-larutkan lemak
-membantu menghasilkan otot tanpa lemak



3) White Tea

-membakar lemak-lemak berlebihan
-menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
-tingkat metabolisma
-juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi -berbanding teh hijau.


4) Rooibos Red Tea

-tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
-melarutkan lemak
-meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
-agen detox yang kuat


5) Red Tea

-Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol 
-pejuang kanser yang kuat
-Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh membantu menghalang tumor dari merebak

tingkatkan metabolisme
Cinch tea tingkatkan metabolisma

Cinch tea
Cinch tea

Kebetulan , stok cinch tea di rumah dah habis. Boleh la nak borong sekali dengan saya. Jimat postage 



Bernutrisi & konsultasi PERCUMA dengan saya..?


SMS / WHATSAPP 013 976 1627
EMEIL : alluana35@gmail.com

13 comments:

  1. nampak pekat tu.. tak kelat ke kalau tak campur gula langsung..? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelat sikit , tapi bayang yg indah saja

      Delete
  2. hehehehe..setiap kali bali solat jumaat PC mesti tanya suami..terlelap tak tadi kat masjid....hahahahaa..

    ReplyDelete
  3. adesss...tak suka klau kna minum2 ni..hihih

    ReplyDelete
  4. wahhh mcm best je ni. belanja abe we hahaha

    ReplyDelete
  5. wahhh.. macam menarik je ni...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #18. (^_^)

    Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/09/senarai-url-blog-18.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  6. dh agak dah mesti shaklee...heheheeee

    ReplyDelete
  7. Biasa kalau tknk ngntuk mnum cofee wahh boleh terai ni

    ReplyDelete
  8. penting ni...bagus jugak buat ketika bekerja...

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN