ROTIKAYA YANG SEBENAR

ROTIKAYA SEDAP

Dah breakfast ke belum? Bukan nak tunjuk wajah rotikaya dot com ye. Ni betul-betul punya roti kaya

roti kaya di kedai roti Abdullah
roti kaya (kedai roti Abdullah)


 Kedai roti Abdullah ni tersohor dalam kalangan penduduk Kuala Terengganu. Kedai simple sahaja , terletak bersetentang dengan sekolah menengah lama aku dahulu di Batu Burok. Biasa sangat la dengan kedai ni. Dah berdekad kedai tersohor ni wujud. Baca ni review best-best Kedai Roti Abdullah . Datang kuala terengganu , jangan lupa ya singgah sini. Kedai Roti Abdullah , Jalan Sultan Mahmud , nombor telefon 096314427


roti gardenia dengan kaya gardenia
roti gardenia dengan kaya gardenia

biskut kaya
Biskut kaya pun sedap

roti paung
Roti paung

Roti paung. Tiada kaitan dengan rotikaya. Itu la salah satu makanan ruji rakyat Terengganu yang juga tersohor dan digemari ramai. Roti yang dimasak dalam loyang. Tidak dapat diketahui pula asal usul panggilan dan maksud "paung" itu.  Wikipedia pun tak dapat merungkaikan maksudnya. Tapi ia memang menjadi salah satu identiti Terengganu. Jom rasa Roti Paung  kegemaran ramai ni. Kena pandai pilih kedai juga. Baru jumpa yang benar-benar sedap


Previous
Next Post »

9 comments

Write comments
18 September, 2015 delete

sedak roti paung tuu...feberet kite tuhss

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
18 September, 2015 delete

Roti paung tu PC suka cicah air milo..

Reply
avatar
18 September, 2015 delete

terkono den..dah la bru bngun tdo ni..ahha

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
18 September, 2015 delete

roti paung tu kosong ke ada inti....?

share resepi roti paung plak lepas ni ehh.... :)

Reply
avatar
irra yyan
AUTHOR
18 September, 2015 delete

kita rasa dah bertahun jadi isteri ore kelate dok penah lagi make ni

Reply
avatar
19 September, 2015 delete

wahh sodapnyaaa rotikaya yg ni ! :D

Reply
avatar
yaya cendana
AUTHOR
21 September, 2015 delete

ayooo....sedapnya tgk....da la kt ofis ni tak pergi rehat..hehehee

Reply
avatar