bahejabella: ROTIKAYA YANG SEBENAR

ROTIKAYA YANG SEBENAR

/
9 Comments
September 18, 2015

ROTIKAYA SEDAP

Dah breakfast ke belum? Bukan nak tunjuk wajah rotikaya dot com ye. Ni betul-betul punya roti kaya

roti kaya di kedai roti Abdullah
roti kaya (kedai roti Abdullah)


 Kedai roti Abdullah ni tersohor dalam kalangan penduduk Kuala Terengganu. Kedai simple sahaja , terletak bersetentang dengan sekolah menengah lama aku dahulu di Batu Burok. Biasa sangat la dengan kedai ni. Dah berdekad kedai tersohor ni wujud. Baca ni review best-best Kedai Roti Abdullah . Datang kuala terengganu , jangan lupa ya singgah sini. Kedai Roti Abdullah , Jalan Sultan Mahmud , nombor telefon 096314427


roti gardenia dengan kaya gardenia
roti gardenia dengan kaya gardenia

biskut kaya
Biskut kaya pun sedap

roti paung
Roti paung

Roti paung. Tiada kaitan dengan rotikaya. Itu la salah satu makanan ruji rakyat Terengganu yang juga tersohor dan digemari ramai. Roti yang dimasak dalam loyang. Tidak dapat diketahui pula asal usul panggilan dan maksud "paung" itu.  Wikipedia pun tak dapat merungkaikan maksudnya. Tapi ia memang menjadi salah satu identiti Terengganu. Jom rasa Roti Paung  kegemaran ramai ni. Kena pandai pilih kedai juga. Baru jumpa yang benar-benar sedap




You may also like

9 comments:

  1. sedak roti paung tuu...feberet kite tuhss

    ReplyDelete
  2. Roti paung tu PC suka cicah air milo..

    ReplyDelete
  3. terkono den..dah la bru bngun tdo ni..ahha

    ReplyDelete
  4. roti paung tu kosong ke ada inti....?

    share resepi roti paung plak lepas ni ehh.... :)

    ReplyDelete
  5. kita rasa dah bertahun jadi isteri ore kelate dok penah lagi make ni

    ReplyDelete
  6. wahh sodapnyaaa rotikaya yg ni ! :D

    ReplyDelete
  7. ayooo....sedapnya tgk....da la kt ofis ni tak pergi rehat..hehehee

    ReplyDelete