05 April 2015

BAHAYA TELAN SUPLIMEN

Pendek je entri ni... sekadar untuk menjawab soalan sarcasm  dari bakal sahabat customer saya...bila sembang-sembang, pm pm tu , macam biasalah ada macam-macam soalan yang terkeluar yer dakk... hehehe... contohnya :-

Soalan sembang: ehh tak bahaya ke telan suplimen banyak-banyak..?

Jawapan sembang : ehh mahunya tak bahaya...siapa kata tak bahaya ?? BAHAYA laa... kalau awak telan semangkuk , sebaldi sebasin suplimen , memang la BAHAYA... !!!! silap haribulan boleh bawa MAUT!!.

minta dijauhkan laaa.. Na'uzubillahi min zaalik...

*********************************************************************************

Macam-macam soalan bakal-bakal sahabat customer .. Alhamdulillah setakat ni boleh layan lagi dengan tenang ( sangat laaa ).. 

Jangan risau ye sahabat , setakat ni takde lagi ejen ( terutamanya rakan-rakan pasukan saya )  yang nak cadang suruh makan sebaldi suplimen... kita cadang ikut keperluan , ikut dos-dos tertentu.. bukan main tembak jer...  buat apa-apa pun dalam kehidupan , kalau berlebihan , terover memanglah mendatangkan mudhorat.. kannnnn...Air masak pun kami cadang minum 3 liter je sehari...  kalau awak telan 5 jug sehari , sekaligus pulak tu... ermmmm memang laaa boleh bawa padah.. sengaja cari pasalll la tu... kann.. heh he he...




Allah Maha Penyembuh


Be with us..

INFO LANJUT :-

NZ World Kingdom
Founder & Director
FB : Muhammad Nizam

11 comments:

  1. apa-apa ubat pun kalau over dose, sama macam air.Kebanjiran dan boleh merosakkan kesihatan.

    ReplyDelete
  2. Bahaya kepada poket terutamanya..hehe

    ReplyDelete
  3. join this site :D
    saya suplmen apa pun takut nak telan >_< .

    ReplyDelete
  4. telanlah ikut keperluan

    ReplyDelete
  5. Suplimen ni mmg bagus dan perlu utk menampung kesihatan tubuh badan.. tapi klu terlebih suplimen, jadi terlebih supply. Bukan terlebih sihat, takut jadi penyakit pulak nanti.. :D

    ReplyDelete
  6. ambil la supliment dengan sukatan yang betul :)

    ReplyDelete
  7. supplement perlu diambil ikut sukatan yang ditetapkan ya nizam.

    ReplyDelete
  8. benar arz... haha.. rasanya semua orang tahu.. saja ja nak melayan soalan2 cust.. hehe

    ReplyDelete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.