16 March 2015

Haritu duk mesir , zaman belajar , tak sempat pergi buat haji... walaupun jarak naik flight mesir -jeddah tu hanya 2 jam sahaja ,.. tapi Allah belum izinkan...

pernah juga buat urusan-urusan akhir nak pergi haji , tapi memang Allah belum izin...terpaksa batalkan last minit...musim haji selalu bertembung dengan musim peperiksaan wajib... kalau tak ambik exam , nanti tak lepas nak naik tahun... 

Tahun ni sempena hadiah birthday agaknya , ada hadiah tak ternilai , lebih bernilai dari dunia dan seisinya... Hadiah Dari Tuhan , jemputan dari Allah... 




Besar kuasa Allah...   Allah nak izin dalam masa yang Dia tahu dan apa yang kita perlu ,,bukan apa dan masa yg kita mahu... Allahu Akbar...




#balingbelakang

kenangan mengusik jiwa , hinanya seorang hamba nak bergambar depan kaabah.. 
layakkah bergambar..? Allahu Akbar



kenangan panjat Jabal Thur... Allahu Akbar




tiadalah kerinduan meruntun jiwa , hebat siksa tak tertanggung rasa selain rindunya buat Rasul , sang Purnama Yang Sempurna , Sang Cahaya yang lebih terang benderang dari segenap gugusan bintang-bintang....   Allahu Akbar

9 comments:

  1. Alhamdulillah syukur syukur ...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Ada yang dah lanjut usia tapi terpaksa menunggu berbelas tahun lagi untuk menunaikan ibadat haji..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..... rahsia Allah

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...rezeki dari Allah.semoga Allah murahkan rezeki saya juga untuk ke sana.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...rezeki dari Allah.semoga Allah murahkan rezeki saya juga untuk ke sana.

    ReplyDelete
  6. Template yang sangat cantik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni atas dorongan SP la ni... sehari suntuk make-up , blusher semua..hehe

      Delete

#Ini adalah blog peribadi

#Segala testimoni dan penulisan berkaitan produk SHAKLEE yang dikongsi & disebarluaskan infonya dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit.

#Pembaca sangat digalakkan untuk mendapat nasihat dari pakar kesihatan dan perubatan. Allah jua Yang Maha Memberi Kesembuhan.

PALS

G+

FREQUENTERS

Popular Minggu Ini

Bila Abuya Membebel

BLOGGERS SEPERJUANGAN